Meteen naar de inhoud
Home » Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Als u individuele begeleiding nodig heeft voor uw administratie, de boodschappen, het indelen van uw dag om dingen te ondernemen, het leggen van contacten met mensen in uw omgeving, kunt u bij ons terecht voor persoonlijke individuele begeleiding.

U krijgt na de intake een vaste begeleider toegewezen die samen met u kijkt naar uw wensen en mogelijkheden. Al onze medewerkers zijn uiteraard opgeleid om begeleiding te kunnen bieden.De vergoeding voor individuele begeleiding kan op verschillende manieren plaats vinden:

  • via de gemeente.
  • via de WLZ ( wet langdurige zorg).
  • via de ZVW ( zorgverzekeringswet).
Samen de dag doornemen

Het kan zijn dat u een indicatie heeft vanuit de gemeente of dat we die voor u kunnen aanvragen.
Dit gebeurd via de WMO ( wet maatschappelijke ondersteuning). De gemeente gaat eerst met u in gesprek wat uw wensen zijn en geeft hierop een indicatie af. Uw eigen bijdrage is maandelijks vastgesteld op €19,- per maand ongeacht de indicatie die u krijgt.

Het kan ook zijn dat u een WLZ indicatie heeft of dat de casemanager dementie deze aanvraag voor u indient. Met deze indicatie kunt u verschillende vormen van zorg kiezen waaronder dus ook individuele begeleiding. Buro Fortem kan individuele begeleiding bieden zowel vanuit PGB maar ook vanuit ZIN.
U betaalt alleen een eigen bijdrage voor de WLZ maar verder niet voor de zorg die u ontvangt.
Laat gerust weten als u hier vragen over heeft.

Soms komt u in aanmerking middels een aanvullende verzekering voor mantelzorgondersteuning.
Dit is per situatie verschillend maar soms het onderzoeken waard. Buro Fortem helpt u hier graag bij.