Tarieven

Vergoeding voor huishoudelijke hulp?
In sommige gevallen kunt u een vergoeding krijgen voor huishoudelijke ondersteuning.

Wanneer u bijvoorbeeld door ouderdom of een handicap niet meer in staat bent om uw huishouden te doen, kunt u via de gemeente een WMO-voorziening aanvragen. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd kan Buro Fortem huishoudelijke ondersteuning bieden. De factuur gaat dan rechtstreeks naar de gemeente. Wel dient u rekening te houden met een eigen bijdrage. Vanaf 1-1-2019 is de eigen bijdrage voor iedereen €19,- per maand. Wij lichten u graag in over de mogelijkheden. De huishoudelijke ondersteuning kan worden vergoed door de gemeente via de WMO, of via particuliere betaling. Mocht u particuliere hulp af willen nemen of PGB dan is het tarief € 25,- per uur.

Vergoeding voor individuele begeleiding?

Ook voor individuele begeleiding kunt bij de gemeente terecht (WMO). Als uw aanvraag wordt goedgekeurd kan Buro Fortem een individuele begeleider voor u regelen. We sturen de factuur rechtstreeks naar de gemeente. Wel dient u rekening te houden met een eigen bijdrage. Ook particuliere vergoeding is uiteraard mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Neemt u deze zorg particulier af of via PGB dan betaalt u €47,50 per uur.

Vergoeding voor persoonlijke verzorging en verpleging?

Als u zorg nodig heeft welke vergoed wordt door de zorgverzekeringswet, kunnen we over het algemeen rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. Hiervoor is wel een indicatie nodig van een wijkverpleegkundige. Dit regelen we voor u en ook dit wordt vergoed vanuit uw zorgverzekeraar.

Als blijkt dat u langere tijd zorg nodig heeft of u wacht op een opname in een verblijfssetting, dan is er sprake van WLZ zorg. Het CIZ komt bij u thuis om een indicatie te stellen. Vervolgens kunnen we die zorg inzetten die nodig is om u zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen. Dit gebeurd op basis van PGB of ZIN.

We weten dat bovenstaand informatie best lastig is. Mocht u vragen hebben hierover, laat het ons gerust weten. We informeren u graag. De vergoeding via PGB is voor verzorging €47,50 per uur en voor verpleging  € 52,50 per uur.

E: info@burofortem.nl

T: +316 14244757

W: www.burofortem.nl